Keresés az oldalon:
Nyitólap » Alumínium redőny

ALUMÍNIUM REDŐNY


Alumínium redőnyA mai kor igényesebb elvárásainak megfelelő, esztétikus megjelenésű, fokozott hő és hangszigetelő tulajdonságokkal bíró, hosszabb élettartamú és biztonságosabb redőnytípus.

» Redőnytok:
Külső tok esetén festett alumínium, rejtett tok esetén, hogy olcsóbb legyen tökéletes a lindab tok is.

Tokméret Redőnymagasság
138 mm 1.650 mm-ig
165 mm 2.600 mm-ig
180mm 2.600 mm-től

» Lefutósín: festett kefés alumínium, mérete 53 x 20

» Redőnyléc: poliuretán habbal töltött, alumínium, gyári festékráégetéssel. Hőszigetlése 20 %-kal jobb a műanyag redőnylécnél. A redőnylécek magassági mérete 37mm,viszont szélesebb szerkezetek esetében használatosak a 44, 55, 77 -es redőnylécek is, melyek stabilabbá teszik a szerkezet.

Működtetése: kézi gurtnis működtetéssel, kézi kurblis hajtóművel, vagy motoros kivitelben történik. A motorizáció lehet egyedi kapcsolós, vagy csoport kapcsolós (egy kapcsoló több redőnyt is működtet egyszerre). Mindkét rendszer kiegészíthető alkony illetve időkapcsolóval is.

KOMBI ALUMÍNIUM REDŐNY


Az alumínium redőny továbbfejlesztett, rolós (lehúzható) szúnyoghálóval kiegészített változata.

Különbségek:

  • Tokméret: 165 , 180 mm
  • Dupla lefutósín: 53 x 40 mm

Hasznos tanácsok

» Probléma:
A redőnymozgató motorok áramellátását előre biztosítani kell. Új építésű házaknál ez egyszerűbb, mivel egy villanyszerelő szakember átfogó tervet készít a vezetékeléshez. Azomban sokszor előfordul ,hogy fölösleges munkát végeznek (több vezetéket húznak be ,fölösleges vezetékkiállásokat csinálnak) vagy kevés kapcsolóhelyeket alakítanak ki. Régi házaknál,átalakításoknál meg már el van végezve a belső falfestés, mázolás mikor a megrendelő közli, hogy motoros redőnyt szeretne.
Ilyen esetben vagy lemond eredeti tervéről, vagy külső csatornával lehet csak a vezetékeket kialakítani, ami nem esztétikus. 

» Megoldás:
Ötletünk megszületése után, szintén az első és legfontosabb teendők közé sorolnám a kapcsolatfelvételt egy szakemberrel, aki akár telefonon is tud felvilágosítást adni. Sok esetben már a megfelelő sorrend meghatározása is kímélően hat az ember idegeire.